HTML

radiocafé: KOTTAZŰR

egy műsor minden hétfőn este 9-kor a radiocafé-n: KOTTAZŰR - ez a műsor a zenéről szól, a zene szeretetéről. arról, hogy a zene az kell, hogy a jó zene jobb embert csinál. - ez a műsor kalandozás a zene világában. előre és hátra: az archívumoktól az új bemutatókig. helyszíne a mesés kott’azűr, ez a csendes, mégis világhírű zenei pihenőhely, melynek alföldi magaslatairól belátni a zsenik és a boldog dilettánsok házába egyaránt. formája a kottazűr, ahol találkát ad egymásnak mindenki, aki szintén zenész, szerző és előadó, rajongó vagy műértő. - a hotelportás: Bányai Gábor

Friss topikok

2010.07.24. 20:31 g.b.show

Július 26.: Káel Csaba

Azt hiszem, Sándor Pál révén ismerkedtünk össze Káel Csabával. Szellemes volt és okos. Ja, és tehetséges. Meg még munkamániás is.

A neten található hivatalos életrajza meglehetősen szűkszavú: "A miskolci születésű rendező, Káel Csaba 1989-ben végzett a Színház-és Filmművészeti Főiskola film- és televízió-rendező fakultásán, Makk Károly és Szabó István tanítványaként. Több dokumentum-, rövidjátékfilm, televíziós sorozat, videoklip és közel 300 reklámfilm rendezője. Munkái közül a 'Valami véget ér' című 1992-ben az év legjobb videoklipje lett. 1997-ben a Magyar Zenetévé alapító executive producere. Operarendezéssel 1999-ben debütált Mozart: Cosi fan tutte című művének szabadtéri előadásával. Első rendezése a Magyar Állami Operaházban Haydn: Aki hűtlen, pórul jár című operája volt, majd ezt 2002-ben Erkel: Bánk Bánja követte. 2002-ben készült el Bánk Bán című opera mozifilmje, amit az Oscar-díjas operatőrrel, Zsigmond Vilmossal forgatott."

Mostanában sokat lehet olvasni új filmterveiről, többek között a Munkácsy életéről készülő moziról. Persze, beszélgetünk majd filmekről is: de elsősorban zenéről, illetve a zene kapcsán az életről. Jó lemezeket viszünk a stúdióba: lesz Bach és Mozart, Muszorgszkij és Gluck, Rameau és Pergolesi - no meg egy kis szimfonikus Pink Floyd, némi swing és Stan Getz is. Ahogyan az egy nyári éjszakához illik.

Szerintem érdemes lesz megint velünk tartanotok...

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://kottazur.blog.hu/api/trackback/id/tr682173548

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása