HTML

radiocafé: KOTTAZŰR

egy műsor minden hétfőn este 9-kor a radiocafé-n: KOTTAZŰR - ez a műsor a zenéről szól, a zene szeretetéről. arról, hogy a zene az kell, hogy a jó zene jobb embert csinál. - ez a műsor kalandozás a zene világában. előre és hátra: az archívumoktól az új bemutatókig. helyszíne a mesés kott’azűr, ez a csendes, mégis világhírű zenei pihenőhely, melynek alföldi magaslatairól belátni a zsenik és a boldog dilettánsok házába egyaránt. formája a kottazűr, ahol találkát ad egymásnak mindenki, aki szintén zenész, szerző és előadó, rajongó vagy műértő. - a hotelportás: Bányai Gábor

Friss topikok

2010.07.10. 14:04 g.b.show

Július 12-én: N. Forgács Gábor

Hétfő este a sikeres teen movie, az Álom.net rendező-írója, N. Forgács Gábor lesz a Kottazűr vendége. Akinek ez a habkönnyű fantázia-film tulajdonképpen nem is a debütálása, mert előtte már leforgatta a Pillangók című moziját, mely a mélyszegénységben játszódó dráma. Vagyis jól mutatja ez a kettős megjelenés, hogy N. Forgács dokumentumfilmek operatőreként kezdte a pályáját, majd elment szakmát tanulni Amerikába, hogy tudjon közönségfilmet is készíteni.

N. Forgács gyűlöli az előítéleteket: és mindegy, hogy ezeket a negatív megítéléseket a szegénység vagy épp a külső megjelenés, a szépség indukálja. Hogy lesz-e a végén happy end? Ez bizony manapság minden alkotó embernek nagy dilemma. Ugyanakkor nagyon árulkodóak a rendező szavai a tini-film bemutatása kapcsán: "Számomra a mozi legfontosabb célja, hogy szórakoztasson. Azért ülök be egy filmre, hogy élvezzem a hanghatást, a látványvilágot. A realitás, a mindennapok problémáinak bemutatása szerintem a dokumentumfilmek és a televízió feladata." És hogy ezt bizonyítsa, most éppen egy olyan televíziós sorozat munkálataiba fogott bele, melynek minden egyes története a valóságon, a mindennapok olykor drámai problémáin alapul.

De hétfőn este minderről többet is hallhattok majd - és hozzá az is kiderül, hogy ez a fiatalember milyen klasszikus zenét szeret! Jó kaland lesz megint.

5 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://kottazur.blog.hu/api/trackback/id/tr622142824

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

merkart. 2010.07.17. 08:12:35

Jó reggelt!
A hétfői adásba küldtem egy sms-t az előadóval kapcsolatban! Érdeklődöm, hogy előkerült-e már a lista? :) Nagyon köszönöm, jó hétvégét!
Tamás.

g.b.show 2010.07.17. 20:30:22

@merkart.: Bocs, hogy csak most válaszolok, de rengeteg dolgom volt... Tehát: egy 2002-es felvételt hallottál, Martino Tirimo ciprusi születésű zongoraművész volt a szólista. Az 1942-ben született művész több verseny győztese, és egyik kedvence Chopin - bár legnagyobb sikerét Tippett zongoraversenyével aratta...

merkart. 2010.07.18. 11:42:05

@g.b.show: Ugyan, köszönöm szépen! Jól emlékszem, hogy ez szólt az adásban: "Chopin Nocturne Op.9 No.2"
Köszönöm.

g.b.show 2010.07.18. 11:45:44

@merkart.: Igen, jól emlékszel - ha én is jól emlékszem... Tudod, van olyan, hogy az utolsó pillanatban szerkesztődik be egy zene, és még én se tudtam visszahallgatni a műsort - de úgy emlékszem, hogy jól emlékszel! Szép napot, szép hetet! Hétfőn találkozunk?

merkart. 2010.07.18. 12:57:10

@g.b.show: Remek, köszönöm! Igen, ott leszek.
süti beállítások módosítása