HTML

radiocafé: KOTTAZŰR

egy műsor minden hétfőn este 9-kor a radiocafé-n: KOTTAZŰR - ez a műsor a zenéről szól, a zene szeretetéről. arról, hogy a zene az kell, hogy a jó zene jobb embert csinál. - ez a műsor kalandozás a zene világában. előre és hátra: az archívumoktól az új bemutatókig. helyszíne a mesés kott’azűr, ez a csendes, mégis világhírű zenei pihenőhely, melynek alföldi magaslatairól belátni a zsenik és a boldog dilettánsok házába egyaránt. formája a kottazűr, ahol találkát ad egymásnak mindenki, aki szintén zenész, szerző és előadó, rajongó vagy műértő. - a hotelportás: Bányai Gábor

Friss topikok

2010.07.02. 19:45 g.b.show

Hétfőn: Alföldi Róbert

Július 5-én, hétfőn este Alföldi Róbert lesz a Kottazűr vendége. Alföldi igencsak sok kötöttségű hős: színész, nemzedékének egyik legizgalmasabb karaktere - rendező, sziporkázó szellemmel, újító kedvvel, mégis hatalmas alázattal a nézők felé - a Nemzeti Színház igazgatója, aki elérte, hogy a Nemzeti megint ügy legyen, de színházi és kulturális izgalom, hogy a Nemzeti a magyar progresszív színház része legyen, ne múzeum, nemzeti ereklye-hely (hej, de sokan nem szeretik ezért!) - festő és műgyűjtő, szellemes riposztozó és magányos gondolkodó. Igen, minimum ennyi minden Alföldi, a szüntelen lázban égő direktor, egykor média-fenegyerek is, de abból okosan és jókor kimutatkozott.

Amikor azt kérdeztem tőle, hogy milyen zenéket szeretne maga köré gyűjteni ebben az egy órás beszélgetésben, azonnal rávágta: Bartókot! Sokat, mindent, bármit. És még Vivaldit: az operáit (melyeket most fedez föl az utókor, amelyekből csodálatos ária-lemezt készített Cecilia Bartoli, naná, hogy ebből is hallhattok majd...). Ja és még legyen Charpentier, a francia barokknak ez a zsenije, idézünk hát majd tőle is operát (milyen érdekes, ahogyan a bel canto egyeduralmát fölváltja egy sokkal összetettebb szemlélet, amelyben az opera kezdeteihez is kedvvel nyúlunk már vissza). Meg persze lehet Sztravinszkij is - mondta, aztán már rohant is tovább -, hétfőn este időben ott leszek!

Ott lesz, tudom. És már előre sajnálom, hogy csak egy óránk lesz. Pedig akár egy teljes napig győznénk témákkal, szellemi és zenei kalandokkal. Gyertek, hallgassátok - használjuk ki ezt a szűk hatvan percet...

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://kottazur.blog.hu/api/trackback/id/tr112125882

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása