HTML

radiocafé: KOTTAZŰR

egy műsor minden hétfőn este 9-kor a radiocafé-n: KOTTAZŰR - ez a műsor a zenéről szól, a zene szeretetéről. arról, hogy a zene az kell, hogy a jó zene jobb embert csinál. - ez a műsor kalandozás a zene világában. előre és hátra: az archívumoktól az új bemutatókig. helyszíne a mesés kott’azűr, ez a csendes, mégis világhírű zenei pihenőhely, melynek alföldi magaslatairól belátni a zsenik és a boldog dilettánsok házába egyaránt. formája a kottazűr, ahol találkát ad egymásnak mindenki, aki szintén zenész, szerző és előadó, rajongó vagy műértő. - a hotelportás: Bányai Gábor

Friss topikok

2010.06.15. 00:16 g.b.show

Jövő hétfő: Díner Tamás

Nagyon érdekes műsor volt ez a mai: Márta Pistával bejártuk az afrikai kezdetektől az európai barokkon, romantikán, szecesszión és atonalitáson át az ázsiai zenékig a zeneglóbusz megannyi izgalmas földrészét! Még folytatjuk!

(Elnézést, volt néhány technikai malőr a mai műsorban: a zenegyűjtő, házilag írt CD olykor makacskodott... de majd fölteszem a megfelelő linkeket, hogy semmiből se maradjatok ki!)

Jövő hétfőn pedig Díner Tamás fotóművész barátomat látom vendégül a radiocafén. Nem illik levéltitkot kiadni, de hogy lássátok, miképp alakul egy műsor zenei kínálata - persze a friss megjelenéseken túl -, azt jól példázza levélváltásunk ezen darabja:

Gáborkám!
 
Tudok mesélni: Verdi - Maria Callas előadásában, és még Benjamino Gigli, Mario Del Monaco vagy épp Caruso által előadott opera darabokról.
Kortárs: Kurtág György, Kocsis Zoltán - esteleg olyan, aminek én csináltam a borítóit, Csaba Péter (akkor még Petru Csaba) erdélyi hegedűs! lehet még orgonamuzsika, mert 35 év után megjelent egy orgonakönyv - Zászkaliczky Tamással -, és lehetne valami Bogányi G. is. Új kedvencem Mali Katalin orgonaművész. Tudok beszélni még a Zeneakadémiai koncertekről, sokat fotóztam ott. Valamint a 6-os stúdió kortárs zenei programjairól (70-es évek) és régi zenei dolgokról: kedvencem a renessaince muzsika.
 
Szia, remélem ez elég...
 
Díner Tamás

Láthatjátok, remek zenék lesznek -és akik ismerik Tamást, azt is tudják: remek sztorik is lesznek!!! Mindenkit elvárunk!

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://kottazur.blog.hu/api/trackback/id/tr492082397

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása