HTML

radiocafé: KOTTAZŰR

egy műsor minden hétfőn este 9-kor a radiocafé-n: KOTTAZŰR - ez a műsor a zenéről szól, a zene szeretetéről. arról, hogy a zene az kell, hogy a jó zene jobb embert csinál. - ez a műsor kalandozás a zene világában. előre és hátra: az archívumoktól az új bemutatókig. helyszíne a mesés kott’azűr, ez a csendes, mégis világhírű zenei pihenőhely, melynek alföldi magaslatairól belátni a zsenik és a boldog dilettánsok házába egyaránt. formája a kottazűr, ahol találkát ad egymásnak mindenki, aki szintén zenész, szerző és előadó, rajongó vagy műértő. - a hotelportás: Bányai Gábor

Friss topikok

2010.07.18. 00:15 g.b.show

Július 19. hétfő: Török Imre

Török Imre 1970-ben végzett a budapesti közgazdasági egyetemen. 1971 és 1995 között a Magyar Külkereskedelmi Bank Rt.-nél dolgozott különböző pozíciókban, előbb Budapesten, majd 1986-tól Angliában. 1990-től a Hilltop Neszmély Borászati Zrt. ill. jogelődjének alapítója, résztulajdonosa, 1995 óta a cég igazgatóságának elnöke.

A Hilltop Neszmély borászatban készül az én kedvenc borom, a leggyümölcsösebb Irsai Olivér. Persze nem emiatt lettek híresek... A borászat egyedülálló abban, hogy a legtöbb magyar palackozott bort exportálja Angliába. Évi 7 millió palack bor termeléséből, több mint 6 millió palackot. A világ legkeményebb borpiacára, ahol a földkerekség legjobb borászatai versenyeznek a fogyasztókért. Ebben a mezőnyben sikerült a Hilltopnak stabil piacot és többféle megbecsülést szereznie, többek között 1998-ban, amikor az „Év fehérborának” választották a pincészet Cserszegi Fűszeresét.

A Hilltop borok természetesen a hazai fogyasztók körében is népszerűek. 2009-ben kilencszázezer palack fogyott belőlük itthon. A termékek megtalálhatók szinte valamennyi áruházlánc polcán (Tesco, Auchan, Cora, CBA, Match, Spar, Interspar, Lidl), a jelentősebb éttermekben, borszaküzletekben, hotelekben és a Malév gépek fedélzetén is. A termékpaletta színes, a borászat kb. 40 féle bort termel és palackoz, valamint 3 törköly pálinka és egy tradicionális eljárással készült pezsgő is bővíti a sort.

Ha Török Imrével beszélget az ember, néhány dologra bizton számíthat: mert bankár (volt), pénzügyekben remek tanácsokat tud adni - mert szőlő-, pince- és borászat-tulajdonos, úgy beszél a borról, mint vásott, nehezen kezelhető, imádott gyermekéről - mert ritka olvasott és művelt ember, mindig pontos kéréseket tud föltenni, mindig nagyszerű történeteket tud elmesélni. Szóval öröm vele tölteni az időt.

Hogy lesz-e a stúdióban szivar? bor? - a válasz természetesen: nem. De lesz sokféle zene, és az is tud bódulatot okozni. Tartsatok velünk!

 

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://kottazur.blog.hu/api/trackback/id/tr222158123

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása